Een dagje Schiphol


Een bakje koffie of een kopje thee op het Panoramaterras drinken en dan samen (met de kinderen) vliegtuigen spotten op de Polderbaan. Een foto maken in een heuse vliegtuigmotor. Kortom ook als je niet gaat vliegen is het leuk om een dag op Schiphol door te brengen. Plan een dag en zie wat Schiphol allemaal te bieden heeft.


Panoramaterras

Het Panoramaterras is de plek als je wilt komen voor het spotten van vliegtuigen en waar je kan genieten van een mooi uitzicht over het platform. En het mooie is, de toegang tot het terras is helemaal gratis. Op het terras staat een echte KLM Fokker 100 waar je gewoon in kunt stappen om te ervaren hoe het is om op reis te gaan of om zelf even piloot te zijn.
Op het Panorama bevind zich ook het Panorama-restaurant. Hier kun je binnen lopen voor het nuttigen van thee, koffie en taart tot heerlijke tosti’s. Een lekkere lunch tussen de Airbussen en Boeings, met dit prachtige uitzicht zul je nog meer genieten van je eten.

Eten en winkelen
Heb je genoeg vliegtuigen gespot en heb je genoten van het uitzicht, dan kun je jouw winkelhart ophalen op Schiphol Plaza. Van een nieuwe outfit, de Hollandse producten van de Hema tot lekkere parfums en leuke souvenirs. Met talloze winkels voor de securitychecks is dit winkelgebied gewoon toegankelijk zonder dat je een vliegticket nodig hebt. Moe van al het shoppen? Geniet van een lekkere pizza, hamburger of ontdek de wereldberoemde drankjes van Bubble Tea. Bekijk hier alle opties.

Een echte vliegtuigmotor

Vergeet tijdens het shoppen niet een korte pitstop te maken bij Planes@Plaza. Deze winkel, in de vorm van een vliegtuig, is een absolute blikvanger op Schiphol. Ontdek de cockpit van een echt vliegtuig of maak een selfie in de grote vliegtuigmotor van een DC-10. Zo dichtbij kom je nooit meer!

Verkeerstoren
Tijd om even een frisse neus te halen. Net buiten Schiphol Plaza, op het grote plein, vind je hét icoon van Schiphol, de 101 meter hoge verkeerstoren. Als je goed naar boven kijkt, zie je misschien wel de collega's van Luchtverkeersleiding Nederland hard aan het werk. Het is hun taak om te zorgen dat alle vliegtuigen veilig kunnen opstijgen en landen op onze luchthaven. Ben je benieuwd hoe ze dat precies doen? Hier vertellen we je er alles over.

Spotten op Schiphol
De volgende stop. Het is hoog tijd om startende en landende vliegtuigen te gaan spotten. Op de spottersplekken op Schiphol sta je altijd op de eerste rij. De Polderbaan is het vaakst in gebruik en daarom de ultieme plek om vliegtuigen te spotten. De spottersplaats bij de Polderbaan bevindt zich aan het einde van de IJweg aan de westzijde van de start- en landingsbaan. Houd voor je navigatie postcode 2141 CN aan. Nog niet uitgekeken? Hier ontdek je nog meer goede plekjes.

Als je gaat vliegen dan is er genoeg te beleven op onze luchthaven maar ook als je niet gaat vliegen is er genoeg te doen. We wensen je dan ook veel plezier tijdens jouw dagje op Schiphol. Vind hier je parkeerplek voor deze dag.